הכירו את המרצה - ד"ר רחלי אשוול-יקר

הכירו את ד"ר רחלי אשוול

מגשרת ומרצה, דוקטור בניהול ויישוב סכסוכים בוגרת התוכנית לניהול ויישוב סכסוכים ומו"מ באוניברסיטת בר אילן.

עוסקת בגישור ובמחקר על סכסוכים מבוססי זהות, וכתבה את הדוקטורט שלה על השפעה של מפגשי לימוד משותפים על קבוצות זהות בקונפליקט – החרדים והחילונים בישראל.

במחקר פוסט דוקטורט שערכה בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר אילן, חקרה את מועצת ההסכמות של מובילים יהודים וערבים במסגרת הקונגרס הישראלי, שקיימה את פעילותה בעיצומה של מגפת הקורונה.

ד"ר אשוול עוסקת בתחום של כשירות תרבותית וניהול הגיוון במסגרת המרכז הבין-תרבותי לירושלים ובתוך כך במשברים בין זהויות ובמפגש הבין-תרבותי בארגונים.

מגשרת מזה למעלה מעשור במגוון תחומי הגישור – המשפחתי, החינוכי, המשפטי והארגוני.

מנחה בקורסי משא ומתן, קורסי הסמכה לגישור ובסדנאות כשירות תרבותית וניהול הגיוון בארגונים.

בתחום החינוך ליישוב סכסוכים במאה ה-21 רחלי הנה יזמת וחוקרת אשר נמצאת בתחום הגישור המקוון והחיבור בין יישוב סכסוכים פרונטלי להיברידי בקרב בוגרים, ילדים ובני נוער.

מובילת המיזם הראשון בישראל לגישור מקוון Agree-Online  (2016) ומייסדת הבית לגישור מקוון בישראל Odri- Online Dispute Resolution in Israel (אוגוסט 2020).

רחלי היא מרצה בתוכנית ללימודי תואר שני בתוכנית ליישוב סכסוכים, אוניברסיטת בר אילן, בקורס בחירה העוסק בחינוך ליישוב סכסוכים וכן מחליפה את ד"ר אמירה שיף בקורס גישות ומודלים בניהול ויישוב סכסוכים בינ"ל.

בשנה"ל תשפ"ב תלמד ד"ר רחלי אשוול שני קורסים:

קורס שנתי – גישות ומודלים בניהול וייישוב סכסוכים בינ"ל.

קורס בחירה בסמסטר ב' – מיומנויות יישוב סכסוכים וגישור במערכות חינוך במאה ה-21 (קורס מקוון). בימי חמישי, בין השעות 18:00 עד 20:00.