הכירו את המרצה - ד"ר חנן מנדל

ד"ר חנן מנדל חוקר מערכות ליישוב סכסוכים - בבתי המשפט ומחוצה להם, וכן מערכות רגולציה. תחום המחקר העיקרי שלו הוא השימוש בטכנולוגיה במערכות ליישוב סכסוכים ובמערכות רגולטוריות, ובעיקר בטכנולוגיה דיגיטלית.

חנן הוא חבר סגל בפקולטה למשפטים בקריה האקדמית אונו, ומלמד בתוכניות לניהול ויישוב סכסוכים ומו"מ בבר אילן מאז ימיה הראשונים.

חנן משמש כעורך הראשי (יחד עם פרופ' ידידיה צ' שטרן ופרופ' אבי שגיא) של כתב העת "תרבות דמוקרטית" היוצא לאור ע"י הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר אילן יחד עם הוצאת נבו, וכן כמנהל ועורך (יחד עם פרופ' אורן פרז) של רשת המחקרים בעברית באתר SSRN העולמי.

בתוכנית מלמד חנן את הקורס הבסיסי "יסודות המשפט" (27706) בסמסטר א' - ימי שישי 8:00-10:00 (הקורס מהווה השלמה לתלמידים שלא למדו תואר קודם במשפטים).

כמו כן, מלמד ד"ר מנדל את קורסי הבחירה הבאים (סמסטר ב'):

קורס "יישוב סכסוכים במבט רב תחומי: על משפט ובוררות" הדן בהליך הבוררות ובממשק שלו לבתי המשפט.
הקורס יתקיים בימי שלישי בין השעות 12:00-14:00

"הליכים דיגיטליים ומקוונים ליישוב סכסוכים" המתאר את התפתחות ההליכים הדיגיטליים והמקוונים (ODR) בעולם ובישראל ומיישם תיאוריות עדכניות לגביהם. קורס זה יתקיים בימי שלישי בין השעות 8:00-12:00 (לסירוגין עם קורס פרקטיקה בגישור).

"קונפליקטים סביבתיים" - קורס הדן בתחום איכות הסביבה, בקונפליקטים הקיימים בו, ובהליכים ייחודיים ליישוב סכסוכים העוסקים בסביבה. הקורס יתקיים בימי שישי בין השעות 8:00-12:00 (לסירוגין עם קורס בניית שלום דתי).